Over ons

De trainers van de Coaching Academie

Het team van de Coaching Academie bestaat uit Pascal Vos, Paul Tijssen en Tjerk Jan Haga, alle drie ervaren trainers en coach. Voor de verdiepende trainingen worden ook andere trainers betrokken en ook trainingsacteurs die jou helpen om je zelfmanagement op de proef te stellen en te versterken.

Pascal

Mijn naam is Pascal Vos. Voor mij werkt het van jongs af aan zo dat ik datgene wat ik leer en begrijp – en waarin ik geloof – graag door wil geven aan andere mensen. Mijn persoonlijke missie is mensen helpen om weer in verbinding te komen met zichzelf en de mensen om hen heen. Ik breng mijn kennis en ervaring, maar ook mijn positiviteit en energie graag over op anderen en hoop dat zij dit op hun beurt ook weer bij anderen doen. Zo zou ik graag een sneeuwbaleffect willen veroorzaken van meer positieve energie en verbondenheid op onze wereld

Van jongs af aan heeft alles wat er bij de mensen van binnen beweegt (of soms juist niet beweegt) mij geïntrigeerd. Dat begon al in mijn tienerjaren waar ik als heftige hooggevoelige puber van gescheiden ouders me tot het uiterste inspande om mezelf en de wereld om me heen te begrijpen. Dat zette zich voort in het doen van de opleiding tot psycholoog aan de universiteit in Nijmegen.

Daar heb ik naast kennis over de mens op te doen, vooral ervaren wat niet bij mij past, het plaatsen van mensen in hokjes en het stellen van diagnoses. Doordat ik wel graag mensen wilde helpen, kwam al snel het vak van coach op mijn pad. Zo deed ik onder andere de opleidingen tot  NLP life coach practitioner en master bij Personal Management, Equine Assisted Coaching bij De Keulseweg en Effortless Coaching. Daarnaast verdiepte ik me met behulp van diverse trainingen in Voice Dialogue, Oplossingsgericht werken, Mindfullness en vele andere coach theorieën en modellen. Vanaf 2014 begeleid ik mensen vanuit mijn eigen coach praktijk “Inzicht door Ervaring

In de tussentijd heb ik bij een woningcorporatie de vraagverheldering verdiept en gestructureerd, waarbij ik medewerkers trainde in diverse gesprekstechnieken en het veranderingsproces wat dit op de afdeling tot gevolg had begeleidde. Daar kwam ik in contact met buurtbemiddeling, een fantastische manier om te werken aan de verbinding tussen mensen. Vanuit de coördinatie van buurtbemiddeling in Roosendaal heb ik 4 projecten in de regio opgezet, waaronder in Bergen op Zoom. Ik merkte dat ik de kennis en ervaring die ik al die jaren had opgedaan van het vak van buurtbemiddelaar, graag door wilde geven en ben zelf trainingen voor buurtbemiddelaars gaan ontwikkelen. Deze training verzorg ik vanuit Inzicht Trainingen en E-buurtbemiddeling, zowel face-to-face als in de vorm van E-Learning.

Zo heb ik me de afgelopen jaren naast het vak van coach ontwikkeld tot trainer. Ik verzorg voornamelijk coachopleidingen en trainingen voor buurtbemiddelaars. In najaar 2020 volgende ik een opleiding tot mediator bij Paul Tijssen en Tjerk Jan Haga. Daar ontstond samen het idee om onze kennis en ervaring van coaching te gaan delen in een ervaringsgerichte coachopleiding. Een mooi idee wat inmidddels tot een professionele coachopleiding is uitgegroeid.

Tjerk Jan

Mijn naam is Tjerk Jan Haga. Wat ik in mijn werk door de jaren heen heb ervaren is dat mensen veelzijdiger zijn dan ze zelf vaak denken. En dat is wat ik graag doe: die veelzijdigheid aan talenten en (nog) niet ontdekte krachten bij mensen naar boven halen. Dat kan soms best spannend zijn. Het belangrijkst is daarom ook om mensen dicht bij zichzelf te laten blijven. Alleen dan kun je de diepgang vinden, zonder dat het te zwaar wordt. En alleen dan kun je je blijven ontwikkelen. Daar help ik je graag bij!

Ik ben Tjerk Jan, Ik ben getrouwd met Linda en vader van drie prachtige kinderen. In mijn vrije tijd doe ik graag (en héél fanatiek) mee aan quizzen, maar je kan me ook vinden in het theater of gewoon op de bank, met een goed boek. Sinds 2006 werk ik als dramatherapeut. Omdat ik altijd iets te doen moet hebben, heb ik daarnaast de afgelopen jaren verschillende opleidingen gevolgd en werk ik nu dus ook als mediator, coach en vertrouwenspersoon.

Werkzaam als geregistreerd vaktherapeut Drama bij Trajectum, locatie polikliniek Zwolle. Oprichter Trainingsacteur Academie. Trainer Match-it opleidingen.

 • Propedeuse Docent Drama aan de Nederlandse Hogeschool te Leeuwarden.
 • Afgestudeerd vaktherapeut Drama aan de Stenden Hogeschool te Leeuwarden
 • Afgestudeerd MfN Mediator
 • Basiscoachopleiding Nobco,
 • Teamcoach opleiding
 • Nobco, Vertrouwenspersoon ongewenste omgangsvormen, Vertrouwenspersoon integriteit,
 • Cursus begeleid toneel
  Cursus schemagerichte cognitieve vaktherapie
  Cursus psychodrama
 • Cursus Voice Dialogue Cursus Agile en scrum, projectmatig leiderschap

Paul

Mijn naam is Paul Tijssen (1963), en ik ben van origine jurist. Ik studeerde af aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en begon mijn carrière in de Welzijnssector als manager van empowerment projecten. Enkele voorbeelden zijn buurbemiddeling, buurtpreventie.

Na 7 jaar besloot ik het roer om te gooien en richtte Match-it op. Een trainingsinstituut dat communicatietrainingen en erkende mediation opleidingen geeft. Ik geeft uiteenlopende workshops en trainingen op het gebied van NLP en verdiepingstrainingen die mensen bewust maak van hun bewuste en onbewuste handelen.

Paul Tijssen is  mede oprichter van de “Trainingsacteur Academie” en heeft jarenlange trainers ervaring in conflicthantering en mediation. Inzicht in de eigen persoonlijke ontwikkeling staat voorop bij hem.