Verdiepende trainingen

Aanbod ervaringsgerichte trainingen

Deze ervaringsgerichte trainingen zijn bedoeld voor mensen die reeds een coachopleiding hebben afgerond en op zoek zijn naar verdieping van hun kennis en vaardigheden rondom een bepaald thema of rondom een bepaalde coachtechniek. heb je nog geen basiscoachopleiding gevolgd kijk dan op onze pagina basiscoach-opleiding. De verdiepingstraining zijn met elkaar onderdeel van de leergang tot MasterCoach. Wanneer je minimaal 4 van onze verdiepende trainingen volgt kun je in aanmerking komen voor het diploma MasterCoach ‘Inzicht door Ervaring’

Leergang MasterCoach ‘Inzicht door Ervaring

Vind je het leuk om de trainingen die je volgt te bekronen met een diploma? Kies er dan voor om minimaal 4 van onze verdiepende trainingen te volgen en kom in aanmerking voor het diploma MasterCoach ‘Inzicht door Ervaring’. Wil je hiervoor in aanmerking komen dan vragen we jou om na het volgen van minimaal 4 van de verdiepende trainingen een reflectieverslag te maken van jouw eigen proces en een coachtraject van minimaal 4 sessies waarin je laat zien dat je de geleerde vaardigheden weet toe te passen en te integreren tot een diepgaand ervaringsgericht coachtraject.

De trainingen in de leergang MasterCoach ‘Inzicht door ervaring

Coachen met paarden

coachen met paarden- coaching-academie

Ga twee dagen aan de slag met je eigen ontwikkeling als coach met de hulp van paarden! Ervaar wat de uniek bijdrage van deze dieren is aan coachprocessen

In deze praktische training leren we jou allerlei werkvormen met grondankers, zoals het werken met tijdlijnen, het coachmodel, een pad naar de toekomst, de cirkel van invloed en de cirkel van betrokkenheid.

De paarden helpen jouw om jouw intuïtie als coach bij het inzetten van deze coachtechnieken in jouw praktijk optimaal te ontwikkelen, minder te sturen en voor de coachees in te vullen en nog beter te worden in observeren van alles wat er bij de coachee gebeurt tijdens een coachsessie.

Voice Dialogue

VoiceDialogue coaching-academie

In deze training maak je je de Voice Dialogue-methode eigen. Als begeleider ga je letterlijk in gesprek met subpersonen van de coachee. Veel mensen worden door gestuurd door verschillende en vaak tegenstrijdige interne kanten. Zo hebben veel mensen bijvoorbeeld een fanatiek perfectionist of en sterke pleaser. Andere kanten zoals de levensgenieter en de dromer komen vaak minder aan bod.

Soms merk je dat de coachee wel veranderen maar wordt belemmerd door weerstand of dat hij steeds blokkeert als het over zijn gevoel gaat. In deze training leer je o.a. in gesprek te gaan met de innerlijke criticus en te ontdekken uit welke delen iemands bescherming is opgebouwd. Je helpt de coachees om deze delen te laten ontwikkelen zodat ze zelf de regie hun leven kunnen nemen in plaats van dat een paar ikken dat doen.

Natuurcoaching

Vatuurcoaching Coaching-academie

In de tweedaagse training natuurcoaching gaan we er met een kleine groep op uit in de natuur. We komen letterlijk in beweging en ontdekken welke extra dimensie dit geeft aan een coachsessie.

We ontdekken hoe de natuur met al zijn kleuren, vormen en texturen een oneindige bron van metaforen vormt die moeiteloos meer diepgang in jouw coachgesprekken brengen. Doordat een coachee in beweging is en jouw niet in de ogen hoeft te kijken en er stiltes mogen vallen, zal hij vaak veel opener zijn en gemakkelijker in verbinding met zijn gevoel komen of blijven.

We leren jou een aantal concrete interventies die je in kunt zetten, maar vooral hoe er op intuïtie eigen werkvormen kunnen ontstaan passend bij de persoon en het moment.

Omgaan met gedachtespinsels

Mensen reageren vaak onbewust vanuit oude patronen, schema’s en valkuilen Vaak zit hier een basisbehoefte onder die niet vervuld wordt.  Tijdens deze bijscholing leer je welke schema’s en patronen vaak voorkomen en hoe je deze kan herkennen en helpen doorbreken.

Hiermee kun je coachees helpen om beter met negatieve emoties om te gaan, anders te denken, anders te beleven, anders te voelen. Zelf de controle over je gedachten houden zonder dat gebeurtenissen of gedrag van anderen daar te veel invloed op hebben. De leert jou om coachees te helpen meer inzicht in zichzelf te krijgen, waardoor zij in staat zijn om betere keuzes te maken in zowel privé als werksfeer.

Coachen met dramatechnieken

Kom in beweging en ga twee dagen lang aan de slag met theater. Er vaar het zelf en leer jezelf en je eigen patronen beter kennen.

Mensen reageren vaak onbewust oude patronen, schema’s en  valkuilen. Vaak zit hier een basisbehoefte onder, die niet vervuld wordt. Naast dramatechnieken leer je welke schema’s en  patronen vaak voorkomen, hoe je kan herkennen alsook doorbeken. 

Uiteraard leren wij ook hoe je hierbij dramatechnieken in jouw coachpraktijk kunt inzetten. Krijg inzicht op welk moment en bij welke thema’s , en op welke manier je dit doet.

Systemisch coachen en opstellingen

Systemisch coachen is een krachtige methode waarin je leert om de systemen rondom om de coachee en de invloed die ze op hem hebben inzichtelijk te maken.

In deze bijscholing ontwikkel je een systemische perceptie zodat je in kunt gaan op de context waarin iemand zich bevindt en welke invloed deze heeft op zijn of haar persoonlijke en professionele ontwikkeling. Je ervaart zelf hoe een familieopstelling werkt en leert krachtige coachvragen te stellen vanuit een systemisch perspectief. Ook leer je een aantal specifieke interventies waarmee je op een eenvoudige manier systemisch kunt coachen zonder een traditionele opstelling te doen.


Omgaan met gedachtenspinsels

Of de muppets in je hoofd

Ons leven wordt vaak gedomineerd door gedachten in je hoofd. Iedere gedachte klinkt als een soort stem in je hoofd. Gedachten komen en gaan, daar kun je niets aan doen. Waar je wel wat aan kunt doen is de stem in je hoofd die overal een mening over heeft. Zie deze stem als een soort klaagmuppet, net als de twee oude mannen uit de Muppet Show. Deze muppet bepaalt jouw leven. Hij is gek op oordelen en zorgt dat je onzeker of bang wordt. Deze muppet oordeelt negatief over je, net op het moment dat het goed met je gaat. Let er maar eens op hoe vaak hij tegen jou praat. Hoe vaak zit die klaagmuppet over jou te oordelen? En hoe vaak staat hij in de weg als jij je wilt ontwikkelen? Die muppet in je hoofd bepaalt een groot deel van je leven.

Gelukkig is er goed nieuws! Jij bent niet die muppet.

Die muppets zijn veel aanwezig. Maar, zodra je je hiervan meer bewust bent, kun je er wel anders mee omgaan. In deze 1 daagse opleiding leer je om te gaan met je muppets in je hoofd en vrijer en bewuster beslissingen te nemen die je gelukkiger en vrijer kunnen maken.

Resultaten

  • Je bent je meer bewust van hebt inzicht in je gedachtepatronen, je reacties, je handelen, je emoties en gemoedstoestanden.
  • Je weet dat je de keuze hebt om daar soms anders mee om te gaan.
  • Je kunt meer afstand nemen van problemen.
  • Het leven wordt makkelijker en je geniet bewuster en intenser.
  • Je hebt meer energie tot je beschikking.

Datum: 11 november 2021, Locatie: Conferentieoord Kaap Doorn, van 10.00 uur tot 17.00 uur, 300 euro (vrijgesteld van btw).

Certificering en investering

De trainingen van de coaching-academie zijn onderdeel van match-it en beschikken zodoende over zowel het NRTO keurmerk, als een CRKBO erkenning. De kosten van de 2-daagse verdiepende trainingen zijn 500 euro Btw vrij wanneer je je direct voor 4 van de verdiepende trainingen aanmeldt dan betaal je in totaal 1800 euro btw vrij.