Coachen met paarden

Coachen met paarden – Leer werken met grondankers

Eén van de ervaringsgerichte trainingen om jouw coachvaardigheden te verdiepen is de training ‘Coachen met paarden’, waarin we inzoomen op het werken met grondankers met de hulp van paarden. Ervaar in deze tweedaagse bijscholing de kracht van het werken met paarden en leer tevens een range aan coachtechnieken aan die je in kunt zetten zonder paarden. Hierbij zullen we voornamelijk werken met grondankers, waarmee we bedoelen materiaal op de grond zoals een hoepel of pion of een papier met een woord erop dat jij of de coachee op de grond legt. Dit is een krachtige manier om vanuit het hoofd meer naar het gevoel te gaan. Bovendien helpt het om thema’s, hulpbronnen en belemmeringen te onderzoeken en relaties te leggen. Door gebruik te maken van grondankers brengen je jouw coachees letterlijk in beweging.

coachen met paarden- coaching-academie
Ervaringsgerichte trainingen : coachen met paarden

Doelstelling van de training

Jouw intuïtieve ontwikkeling als coach

Deze training vindt plaats buiten in de paardenwei in connectie met paarden. Zij helpen jou als coach om beter te voelen wat er bij de coachees gebeurt. Zij maken de zaken die jij intuïtief aanvoelt zichtbaar en tastbaar, met hun reacties. Bijvoorbeeld door weg te lopen, of juist stil te blijven staan. Na deze trainingen is het heel goed mogelijk om het werken met grondankers toe te passen zonder paarden, in jouw praktijkruimte of tijdens wandelcoachsessies.

Maak kennis met coachen met paarden

Ook wanneer je al coacht en benieuwd bent naar de kracht van het coachen met paarden is dit een hele mooie introductie voor jou. Je ervaart wat de connectie met de paarden met jou doet, zowel vanuit de rol van coach als vanuit de rol van cliënt. Je merkt hoe de paarden jou co-coach kunnen zijn om jouw cliënten bij zaken stil te laten staan, te helpen om echt te voelen en emoties te verwerken en hen in beweging te brengen

Leer interventies met grondankers toepassen

Denk bijvoorbeeld aan het leggen van een tijdlijn, een pad naar de toekomst, je eigen plek, de cirkel van invloed en de cirkel van betrokkenheid, hulpbronnen en belemmeringen, huidige situatie en gewenste situatie.

Het programma van de training

Dag 1: theorie en basisvaardigheden voor het werken met grondankers, het ervaren van het werken met grondankers met de hulp van paarden.
Dag 2: maak kennis met de ruime mogelijkheden van grondankers, ga ervaringsgericht met elkaar aan de slag met het coachen met grondankers, en leer je eigen creativiteit gebruiken bij het inzetten hiervan.

Praktische informatie

Doelgroep: deze training is passend voor jou als je reeds de basis-coachopleiding ‘Inzicht door ervaring’ gevolgd hebt of een andere coachopleiding afgerond hebt en op zoek bent naar ervaringsgerichte verdieping.
Trainer: deze training wordt gegeven door Pascal Vos, ervaren (paarden) coach en trainer.
Investering: de kosten van deze training zijn: 600 euro btw-vrij.
Materiaal: na deze training ontvang je een reader en diverse uitprintbare grondankers in pdf format.
Data, tijden en locatie : deze training wordt gegeven vanaf het najaar 2021. Van 09.30 uur tot 17.00 uur uur op locatie Hoekstraat 6, te Roosendaal.

Master coachopleiding ‘Inzicht door ervaring’

Deze training is onderdeel van het opleidingstraject tot Master Coach ‘Inzicht door ervaring. Na het volgen van minimaal 4 van de 5 verdiepende trainingen kun je in aanmerking komen voor het diploma Master Coach. Lees hier binnenkort meer over het opleidingstraject tot Master Coach